Рецепти

🍝 Равіолі / Равіоліні

 1. Не розморожувати. Варити відразу з морозильної камери.

 2. Закип’ятити 3–4 л підсоленої води.

 3. Опустити равіолі, помішати, щоб не злиплися.

 4. Варити 3–5 хв після спливання (залежить від розміру).

 5. Вийняти шумівкою, подавати з соусом.

🍝 Лазанья болоньєзе (заморожена, вже готова)

 1. Розморозити при кімнатній               температурі 2-3 години або в холодильник на ніч.

 2.Розігріти духовку до 100-120 °C.

 3. Розігріти 20 хв.

🍝 Канелоні зі шпинатом та рікоттою

 1. Розморозити прикімнатній температурі 1-2 години

 2. Покласти в духовку розігріту до 160 градусів C.

 3. Запікати 35–40 хв під фольгою.

 4. Відкрити і тримати ще 5–7 хв для підрум’янення.

🍝 Свіжа паста (спагеті, касерече, тальятеле тощо)

 1. Не розморожувати.

 2. Закип’ятити багато підсоленої води (1 л на 100 г пасти).

 3. Варити 5–7 хв (свіжа паста готується дуже швидко).

 4. Відцідити, змішати з обраним соусом.

🍕 Пінса (напівфабрикат)

 1. Духовка 220 °C.

 2. Викласти заморожену пінсу на деко.

 3. Випікати 8–10 хв (якщо вже з начинкою) або 5–6 хв (якщо лише основа).

 4. Подавати гарячою.

🥟 Пельмені

 1. Не розморожувати.

 2. Вкинути у киплячу підсолену воду.

 3. Варити 7–10 хв після спливання.

 4. Подавати зі сметаною, соусом або обсмажити у вершковому маслі після відварювання.

🥬 Голубці з м’ясом ( вже готові )

 1. Сковорода/сотейник: викласти розморожені голубці у соусі

 2. Тушкувати під кришкою 10-15 хв на слабкому вогні.

 3. У духовці: форма, соус, 180 °C, 10-15 хв.

🍖 Котлети / Нагетси / Шніцель

 1. Сковорода:

 • Розігріти олію.

 • Викласти заморожені котлети.

 • Смажити на середньому вогні 10–12 хв, перевертаючи.

 • При потребі накрити кришкою, щоб добре прогрілись всередині.

 2. Духовка (для менш жирного варіанту):

 • 180–190 °C.

 • Заморожені котлети викласти на деко з пергаментом, змастити  вершковим  маслом або олією.

 • Запікати 20–25 хв, один раз перевернути.

🍰 Сирники

 1. Сковорода: заморожені сирники викласти на середньо розігріту сковороду з мінімумом олії.

 2. Смажити під кришкою по 3–4 хв з кожного боку.

 3. Або в духовці: 180 °C, 15–20 хв.

🥞 Млинці з сиром та родзинками

 1. Сковорода: злегка розігріти вершкове масло.

 2. Викласти заморожені млинці, обсмажити з обох боків 5–6 хв.

 3. Або духовка: 180 °C, 15–20 хв.

✨ майже усі напівфабрикати можна готувати без попереднього розморожування