Рецепти
🍝 Равіолі / Равіоліні
1. Не розморожувати. Варити відразу з морозильної камери.
2. Закип’ятити 3–4 л підсоленої води.
3. Опустити равіолі, помішати, щоб не злиплися.
4. Варити 3–5 хв після спливання (залежить від розміру).
5. Вийняти шумівкою, подавати з соусом.
⸻
🍝 Лазанья болоньєзе (заморожена, вже готова)
1. Розморозити при кімнатній температурі 2-3 години або в холодильник на ніч.
2.Розігріти духовку до 100-120 °C.
3. Розігріти 20 хв.
⸻
🍝 Канелоні зі шпинатом та рікоттою
1. Розморозити прикімнатній температурі 1-2 години
2. Покласти в духовку розігріту до 160 градусів C.
3. Запікати 35–40 хв під фольгою.
4. Відкрити і тримати ще 5–7 хв для підрум’янення.
⸻
🍝 Свіжа паста (спагеті, касерече, тальятеле тощо)
1. Не розморожувати.
2. Закип’ятити багато підсоленої води (1 л на 100 г пасти).
3. Варити 5–7 хв (свіжа паста готується дуже швидко).
4. Відцідити, змішати з обраним соусом.
⸻
🍕 Пінса (напівфабрикат)
1. Духовка 220 °C.
2. Викласти заморожену пінсу на деко.
3. Випікати 8–10 хв (якщо вже з начинкою) або 5–6 хв (якщо лише основа).
4. Подавати гарячою.
⸻
🥟 Пельмені
1. Не розморожувати.
2. Вкинути у киплячу підсолену воду.
3. Варити 7–10 хв після спливання.
4. Подавати зі сметаною, соусом або обсмажити у вершковому маслі після відварювання.
⸻
🥬 Голубці з м’ясом ( вже готові )
1. Сковорода/сотейник: викласти розморожені голубці у соусі
2. Тушкувати під кришкою 10-15 хв на слабкому вогні.
3. У духовці: форма, соус, 180 °C, 10-15 хв.
⸻
🍖 Котлети / Нагетси / Шніцель
1. Сковорода:
• Розігріти олію.
• Викласти заморожені котлети.
• Смажити на середньому вогні 10–12 хв, перевертаючи.
• При потребі накрити кришкою, щоб добре прогрілись всередині.
2. Духовка (для менш жирного варіанту):
• 180–190 °C.
• Заморожені котлети викласти на деко з пергаментом, змастити вершковим маслом або олією.
• Запікати 20–25 хв, один раз перевернути.
⸻
🍰 Сирники
1. Сковорода: заморожені сирники викласти на середньо розігріту сковороду з мінімумом олії.
2. Смажити під кришкою по 3–4 хв з кожного боку.
3. Або в духовці: 180 °C, 15–20 хв.
⸻
🥞 Млинці з сиром та родзинками
1. Сковорода: злегка розігріти вершкове масло.
2. Викласти заморожені млинці, обсмажити з обох боків 5–6 хв.
3. Або духовка: 180 °C, 15–20 хв.
⸻
✨ майже усі напівфабрикати можна готувати без попереднього розморожування